Haku Ohjeet Rekisteriseloste Käyttöehdot Yhteystiedot Palaute Järjestötietojen lisäys
normaalitekstisuurenna tekstiä  

Ohjeet

Yleistä

Kainuulaiset järjestöt ja yhdistykset -palveluun kootaan Kainuussa toimivat järjestöt, yhdistykset, seurat ja kerhot. Palvelu on tärkeä tietolähde erilaisten yhdistysten toiminnasta kiinnostuneille. Kainuulaiset yhdistykset ja järjestöt voivat kustannuksitta ilmoittaa omat tietonsa rekisteriin tai päivittää rekisterissä jo olevia tietojaan. Toivomme yhdistyksiltä aktiivisuutta tietojen ylläpidossa, vain siten voimme taata ajan tasalla olevat yhteystiedot ja rekisterin luotettavuuden.

Hakuohje

Halutut tiedot saadaan valitsemalla Haku -näkymässä yksi tai useampia seuraavista hakuehdoista:
- yksi tai useampia yhdistyksen toimintalajia (esim. harrastus- ja kulttuurijärjestöt)
- toiminta-alue, jolla toimivia yhdistyksiä haetaan (esim. Sotkamo) tai
- kirjoittamalla ”Vapaa tekstihaku” -kenttään sana tai sanan osa, jolla tietoja halutaan etsiä (haku kohdistuu yhdistysten nimiin).

Jos mitään hakuehtoja ei valita, tulostuvat Hae -painikkeesta kaikki rekisterissä olevat yhdistykset.

Omien tietojen lisääminen

Lisäysoikeus on yhdistyksen nimenkirjoittajilla. Uudet tiedot voi lisätä palvelun ylävalikossa olevan "Järjestötietojen lisäys" -linkin kautta. Kenttiin täydennetään pyydetyt tiedot. Punaisella tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Lopuksi painetaan sivun alareunassa olevaa Tallenna -painiketta. Tiedot tulevat rekisteriin näkyviin sen jälkeen, kun rekisterinpitäjä on ne tarkistanut. Viive tietojen lähettämisestä julkaisemiseen voi olla päivästä kuukauteen.

Omien tietojen päivittäminen

Päivitysoikeus on yhdistyksen nimenkirjoittajilla. Rekisteristä haetaan oman yhdistyksen tiedot ja valitaan "Päivitä tiedot" painike. Avautuvassa lomakkeessa on valmiina pohjaksi nykyiset järjestelmässä olevat tiedot ja jokaisen tiedon kohdalla on erillinen rastitettava ruutu. Lomakkeelta rastitetaan ja päivitetään vain muuttuneet tiedot. Lopuksi lomake tallennetaan. Mikäli mitään lomakkeen kohtaa ei ole rastitettu (merkitty muutettavaksi), järjestelmä antaa tässä kohtaa virheilmoituksen.

Rekisterinpitäjä tarkistaa tiedot ennenkuin ne tulevat julkiseen rekisteriin näkyviin. Huom! Päivitys ei näy rekisterissä heti, viive voi olla päivästä kuukauteen.

Minikäyttöliittymän lisääminen omille sivuille

Kainuulaiset järjestöt ja yhdistykset -palvelun minikäyttöliittymä on maksutta mahdollista liittää omille verkkosivuille (kunnat, järjestöt, yhdistykset). Tarkempia tietoja liittymästä saat rekisterin ylläpitäjiltä (ylävalikossa Yhteystiedot -kohdassa mainitut henkilöt).

Palvelun tuottajat

Palvelun tuottaa Kainuun liitto. Ohjelmiston on toteuttanut Ebsolut Oy.

25.9.2013